Δευτέρα, Ιούλιος 16, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Άκης

Άκης


Ζωγραφίσαμε το παράθυρο της Ζωής με θέα την πόλη που ονειρευόμαστε !!!

Ο Σύλλογος << Συμπαράσταση >> & η Ομάδα του Εικαστικού Εργαστηρίου τηςΛαμπρινής Σωτηράκη σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α Δήμου ΕλευσίναςΣας προσκαλούνΣτην 1η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής* Τα παράθυρα * με θέα ... * Πως ονειρεύομαι την πόλη μου *Εγκαίνια . 13 Ιουλίου 2018 ώρα 20.00 Διάρκεια. 13 – 14 Ιουλίου 2018Προαύλιο χώρο Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ελευσίνας<< Λεωνίδας Κανελλόπουλος >> ( Δραγούμη 37 Παραλία Ελευσίνας )Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν τα δρώμενα.Απαγγελία ποιημάτων του Κ.Καβάφη από την Θεατρική Σκηνήτου Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α Δήμου ΕλευσίναςΤην βραδιά θα κλείσει η Σχολή χορού της Paola show Dance με Argentine TangoΕπιμέλεια έκθεσης. Λαμπρινή ΣωτηράκηΑνοικτά .

Παρασκευή 13 Ιουλίου 18.00 - 21.00 Σάββατο 14 Ιουλίου 10.30 - 21.00

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών μουσικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α, η Φιλαρμονική του Δήμου μας κάνει ένα οδοιπορικό στην πόλη, με στάσεις σε διάφορα σημεία, δίνοντας συναυλίες με λυρικά κομμάτια από την ελληνική μουσική.
Ελάτε να απολαύσουμε τη μπάντα, να χαρούμε και να διασκεδάσουμε!
Οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής έχουν ως εξής:
4/7/2018 - Πεζόδρομος της οδού Νικολαϊδου, τέρμα προς παραλία Ελευσίνας, ώρα 20.00

7/7/2018 – Αναψυκτήριο- Παραλία Ελευσίνας, Εγκαίνια 10ης Εικαστικής Έκθεσης Ελευσίνας, ώρα 19.30

16/7/2018- Γωνία Αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας και Πλατείας Ηρώων, ώρα 20.00

18/7/2018- Πεζόδρομος της οδού Νικολαϊδου, στάση «Δωδώνη», ώρα 20.00

Ο Προϊστάμενος Αρχιμουσικός Ο Πρόεδρος του
Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Χρήστος Μαρούγκας Βασίλης Κ. Αγριμάκης


To Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας έχει την χαρά να διοργανώνει και αυτή τη χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση Ελευσινίων καλλιτεχνών, η οποία διανύει τον 10ο χρόνο παρουσίασής της. Ξεκίνησε το 2008 με βάση τους Ελευσίνιους δημιουργούς και έγινε πλέον θεσμός. Τα τελευταία χρόνια έγινε ένα φιλόδοξο και επιτυχές άνοιγμα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες και ομάδες από όλη την Ελλάδα, επενδύοντας με επιτυχία στην δημιουργική αλληλεπίδραση με το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά τους καλλιτέχνες και αυτοί με την σειρά τους να παρουσιάσουν έναν εξαιρετικό εικαστικό διάλογο!

Ο υ τ ο π ι κ ή Π ό λ η
“Ο άνθρωπος που ταξιδεύει και δεν γνωρίζει ακόμα την πόλη που τον περιμένει στο δρόμο του, αναρωτιέται πως θα είναι το ανάκτορο, το στρατόπεδο, ο μύλος, το θέατρο, το παζάρι. Σε κάθε πόλη της αυτοκρατορίας το κάθε κτήριο είναι διαφορετικό και τοποθετημένο με μια διαφορετική τάξη: μόλις όμως ο ξένος φτάσει στην άγνωστη πόλη και ρίξει το βλέμμα ανάμεσα σ’εκείνο το κωνικό δάσος από παγόδες και σοφίτες και αχυρώνες, ακολουθώντας τα ζικ ζακ των καναλιών των λαχανόκηπων των σκουπιδότοπων, αμέσως θα ξεχωρίσει ποια είναι τα πριγκιπικά παλάτια, ποιοι οι ναοί των μεγάλων ιερέων, το πανδοχείο, η φυλακή, η κακόφημη γειτονιά. Έτσι - λέει κάποιος – επιβεβαιώνεται η υπόθεση πως ο κάθε άνθρωπος κουβαλά στο μυαλό του μια πόλη φτιαγμένη μονάχα από διαφορές, μια πόλη χωρίς σχήματα και χωρίς μορφή, μια πόλη γεμάτη μόνο με ιδιαιτερότητες. [...]”..1

Διάρκεια: 7 Ιουλίου – 28 Ιουλίου 2018

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ώρα 19:30

Επιμέλεια έκθεσης: Αναστασία Δάλμα - αρχιτέκτων μηχανικός
Μέλος του Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας

Αναψυκτηρίο

Παραλία Ελευσίνας | οδός Κανελλοπούλου | Τηλ.: 210 5565629, 210 5565615
Ανοικτά: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 -13:00 και 18:00 -21:00
Σάββατο 11:00 -16:00
Κυριακή 10:00 -14:00

Οι καλλιτέχνες που μας τιμούν με την συμμετοχή τους είναι:
Garrick Josh - Marani Felicia - Αθανασίου Εύη - Αλεξοπούλου Γιάννα- Αμφιλόχιος Αλέκος - Αναγνωστόπουλος Θοδωρής - Αναστασοπούλου Άντα - Ανδρώνης Κωνσταντίνος - Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής Δήμου Νίκαιας /Αγ. Ι. Ρέντη - Βαγενά Κωνσταντίνα - Βερούτης Κωνσταντίνος - Βλαχόπουλος Κώστας - Βουτσινάς Μάριος - Βρούβας Παναγιώτης - Γεράκη Εύα - Γιαννούδης Ανίκητος - Γκαλερίδη Αγγελική Μαρία - Γκιόκα Έλενα - Γκιόκας Ιωάννης - Γκουσγκούνης Σωτήρης - Γραφείο 3 - Αρχιτεκτονικό γραφείο - Γυμνοπούλου Ανδριάννα & Γοργογιάννη Κωνσταντίνα - Δάλμα Αναστασία - Δεσποτάκη Δικαία - Δημακάκου Χαρά - Δούκα Μαρία - Ευθυμιοπούλου Χαρά - Ευσταθίου Μαρία - Ζαχάρωφ Μαρίβα - Θωμάς Γεράσιμος - Ιωάννα Τσαχτσιρλή - Καλαποθάκου Έλενα - Καμπόλη – Κουράση Θεανώ - Καπερνάρου Τζένη - Καπετανόπουλος Κωνσταντίνος - Καρά Βιβή - Καρέλος Δημήτρης - Κατριβέση Χριστίνα - Κεντόγλου Δήμητρα - Κουκουλάκη Στέλλα - Κουμπάρδα Μαρία - Κουταλιέρη Αντιγόνη - Κουτελιέρη Λία - Κυριακού Ρένα - Κυριακού Στέλλα - Κώνστα Τζωρτζίνα - Λύτρας Τίμος - Μανιατάκη Σοφία - Μαντοπούλου Χαρά & Περάκης Κωνσταντίνος - Μαντζούκα Αντωνία - Μηλιώνη Μαρία - Μιχαηλίδη Ευαγγελία - Μιχαλοπούλου Σταυρούλα - Μπάνου Ελένη - Μπεκιάρης Χαρίτων - Μπρούμα Όλγα - Μυτιληναίος Χαράλαμπος - Ντούζα Βασιλική - Παλληκαράκη Ευανθία - Παναγιωτίδου - Κωνσταντίνου Αθηνά - Πανταζή Δέσποινα - Παπαδάκη Ελένη - Πλαϊνή Χριστίνα - Πολυχρόνου Ζωη - Ρέμμος Δημήτριος - Ροβίθη Μαρίνα - Σαμουηλίδου Βίκυ - Σιμεωνίδου Άντζυ - Σιώκη Ματίνα - Σκάρος Ευάγγελος - Σκλαβενίτης Δημήτρης - Σταυροπούλου Ασπασία - Σωτηράκη Λαμπρινή - Τετράδη Τασογιαννοπούλου Ντίνα - Τζαβαρή Καίτη - Τσαγκαράκη Εύα - Τσαχτσιρλή Ιωάννα - Τσιλιλή Ελένη - Χατζή Αθηνά

 

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στην εκδήλωση του Forum Ελληνικής Καινοτομίας και Στρατηγικής με θέμα: «Στρατηγική για τη διακυβέρνηση του 21ου αιώνα. Αναζητώντας την καινοτομία. Από την Ελλάδα στην Εσθονία».

 

Η Ελευσίνα υποδέχεται τη φετινή 44η διοργάνωση των Αισχυλείων από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 

Από τη Δευτέρα 11 έως και την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μπαντών, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Δήμου Αγίας Πετρούπολης.

 

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:03

Οι Παλαιστές του Στρατή Καρρά

Οι Παλαιστές του Στρατή Καρρά

 Διοργανωτές: Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας

9 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Παλαιό Ελαιουργειο

Κανελλόπουλου, Ελευσίνα

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας τον πολιτισμό μέσα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου συμπληρώνει φέτος 12 δημιουργικά θεατρικά χρόνια με παραστάσεις στην Ελευσίνα, Δήμους της Αττικής, την Βοιωτία, Φωκίδα και Κρήτη.

Στους “Παλαιστές” έργο που γνώρισε επιτυχία στο ελληνικό θέατρο, αλλά και στο εξωτερικό όπου παίχτηκε, ο Στρατής Καρράς χρησιμοποιώντας τη σάτιρα και την ειρωνεία με το θεατρικό υλικό της ηθογραφίας και τη φιλοσοφία του θεάτρου του Παραλόγου, καταγράφει τη σχέση θύματος και θύτη, τη βία σε όλες της τις μορφές, την παντοδυναμία κάθε άλογης εξουσίας που επιβάλλεται και εξουθενώνει την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο ζοφερό και κατακερματισμένο κόσμο που ζουν οι ήρωές του η συγκρότηση της προσωπικότητας και η προσπάθεια να δοθεί υπαρξιακό νόημα στη ζωή, στα όνειρα και τις προσδοκίες τους, σε έναν κόσμο που οι αξίες έχουν εκπέσει, καθίσταται μάταιη. Ο μεγάλος Γερμανός ποητής και φιλόσοφος Φρίντριχ Σίλερ έγραφε στον Ντον Κάρλος: “Ελευθερώστε τη σκέψη σας. Τότε μόνο θα δείτε την αλήθεια κατάματα. Για τον άνθρωπο που δέχεται παθητικά τη μοίρα του, δεν υπάρχει σωτηρία. Η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας”.

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Μαραμή, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρώνη, το σκηνικό και τα κοστούμια του Δημήτρη Θεοδώρου. Η φωτογράφηση της Βούλας Ανδρώνη από τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας.

Παίζουν: Ελένη Πέππα, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Βάσω Παπασπύρου, Ηλίας Νάκος, Σταύρος Χανάς, Γιώργος Πεντέλας, Μανώλης Σαριζιώτης.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 17:26

10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας

10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας

7 με 28 Ιουλίου

To Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας έχει την χαρά να διοργανώνει και αυτή τη χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση Ελευσινίων καλλιτεχνών, η οποία διανύει τον 10ο χρόνο παρουσίασής της. Ξεκίνησε το 2008 με βάση τους Ελευσίνιους δημιουργούς και έγινε πλέον θεσμός. Τα τελευταία χρόνια έγινε ένα φιλόδοξο και επιτυχές άνοιγμα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες και ομάδες από όλη την Ελλάδα, επενδύοντας με επιτυχία στην δημιουργική αλληλεπίδραση με το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά τους καλλιτέχνες και αυτοί με την σειρά τους να παρουσιάσουν έναν εξαιρετικό εικαστικό διάλογο!

Σας προσκαλούμε στην 10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας με θέμα: Ουτοπική Πόλη

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 17:25

Θερινή παιδική κατασκήνωση

Θερινή παιδική κατασκήνωση

Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουνίου η θερινή παιδική κατασκήνωση μέσα στην πόλη για το 2018.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν και παραχωρήθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, οι χώροι των σχολείων που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά για ένα σχεδόν μήνα. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Ελευσίνας, το 8ο Δημοτικό Ελευσίνας, το 11ο Δημοτικό Ελευσίνας και το Γυμνάσιο Μαγούλας.

Σελίδα 1 από 210

Άλλες Ειδήσεις