Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 18:41

Aποκαλυπτήρια του Αγάλματος «Ο Κουντουριώτης Ρετσινιάρης»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος «Ο Κουντουριώτης Ρετσινιάρης». Το άγαλμα, έργο του αυτοδίδακτου γλύπτη κ. Τιμολέοντα Ρεντούμη και με την ευγενή προσφορά του κ. Χρήστου Φάνη κοσμεί πλέον την κεντρική είσοδο της πόλης της Μάνδρας.

Πρόκειται για ένα έργο που τιμά ένα από τα κατ’ εξοχήν επαγγέλματα του τόπου μας και όλους εκείνους που συνέβαλαν με την συγκεκριμένη εργασία στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή του, ενώ παράλληλα αναδεικνύει ως σύμβολο ζωής τον «άνθρωπο του μόχθου» και τον «άνθρωπο της φύσης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Γ. Δρίκος, ο πανοσιολογιότατος Μακάριος Μάτσος, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Γ. Βλάχος, Ν. Καντερές, Αθ. Μπούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Γιαννικάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Π. Τσάμος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μ. Αδάμ, Π. Κολοβέντζος και Κ. Πλούμπης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού κ.κ. Μ. Βασιλείου και Γ. Σαμπάνης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ.κ. Σπ. Κανάκης και Π. Ρόκας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Γ. Μεϊντάνης, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας, κ.κ. Φλώρα Ρεντούμη και Αγ. Μίλιου, η Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων κ. Ξανθή Ρούσση – Παππά, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μάνδρας κ. Ν. Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Μάνδρας, κ. Μ. Τσαντίλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Μπέκας, Μ. Μαρούγκα, Μελ. Μαρούγκας, καθώς Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Οικισμών και πολιτιστικών συλλόγων όπως οι κ.κ. Ν. Χατζημήτρος, Ν. Μίγκος, Σπ. Μητρόπουλος, Αρ. Μπότσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμούς και ομιλίες οι κ. κ. Ευ. Μαρούγκας, Γ.Γ. Αγροτοδασικού Συλλόγου «Η Αγία Αικατερίνη», Αν. Στάμου, Συγγραφέας-Διευθ. ΕΠΑΛ – Πρόεδρος του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών «Δάειρα», Χ. Θεοδώρου, Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου «Τα Κούντουρα» και ο συγγραφέας Ν. Κόλιας.

Διαβάστηκε 663 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 20:02

Άλλες Ειδήσεις