Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 17:18

“Oligarchy”: Το νέο ντοκιμαντέρ του Κούλογλου

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου επιστρέφει με ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Oligarchy”, στο οποίο προσπαθεί να ρίξει φως στο σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισε η Goldman Sachs στη γένεση και εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η «φίρμα», όπως αποκαλείται η πανίσχυρη επενδυτική τράπεζα από αυτούς που φοβούνται και να προφέρουν το όνομα της, «εξέλεγε» στο αξίωμα του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ τα «δικά της παιδιά», υποδεικνύοντας τους τις πολιτικές που θα ακολουθούσαν , ενώ συνεργαζόταν στενά και με την ελληνική κυβέρνηση.

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα -που θυμίζει τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης- ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της.

Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας…

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Ισημερινό και την Ελλάδα.

Διαβάστηκε 743 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 18:02

Άλλες Ειδήσεις