Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 02:16

"ΔΑΕΙΡΑ" ομιλία με θέμα :

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1821. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΓΕΝΩΝ.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας, το Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών "ΔΑΕΙΡΑ" διοργάνωσε ομιλία με θέμα : 1821. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΓΕΝΩΝ. Ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Σπύρος Χατζάρας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Σπύρου Χατζάρα «Η Επανάσταση των Φιλογενών (1821.Ετος 21ο των Φιλικών). Κατα την εκδήλωση βραβεύθηκαν:

 Η οικογένεια Καλομενίδη για την  συνεχή συμβολή και προβολή των εκδηλώσεων του Κέντρου"ΔΑΕΙΡΑ"και ο ερασιτέχνης γλύπτης Τιμολέον Ρεντούμης,για την δημιουργία του μνημείου του Κυναίγειρου στην Ελευσίνα.

 Επίσης ο νέος πρόεδρος της «ΔΑΕΙΡΑ» κ.Ν.Τσίτσος υποσχέθηκε στον πρόεδρο της κερκυραϊκής Ένωσης κ.Θ.Δολιανίτη, ότι θα βοηθήσει στο ζήτημα της προτομής του Καποδίστρια.

(Αριστερά ο κ.Αν.Στάμου βραβεύει τον κ.Τιμ. Ρεντούμη. Δεξιά η κυρία Κόκλα βραβεύει τον κ. Ιωάννη Καλομενίδη. Κάτω ο  πρόεδρος της κερκυραϊκής Ένωσης κ.Θεοφ.Δολιανίτης).

 

Ο Σπύρος Χατζάρας παρουσιάζει περιληπτικά την ιστορία τής τελευταίας και επιτυχημένης επαναστάσεως τού Ελληνικού γένους όπως δεν την έχουμε ξανακούσει ποτέ μέχρι σήμερα. Μια απάντησις εις τούς πράκτορας, εις τούς εθνομηδενιστάς, εις τας Δραγώνας, εις τους Βερέμηδες και λοιπούς

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες, οι κλέφτες, και Προδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...

Το ψέμα, λένε έχει «κοντά πόδια».Όμως, τα ψέματα, επί των οποίων οικοδομήθηκε συστηματικά από το 1834, η νόθα «ιστορία», για το πώς οργανώθηκε η Εθνοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα. Επομένως, η «βαλίτσα,(του ψεύδους), πήγε πολύ μακριά». Τα ψέματα σκέπασαν τα ίχνη της προδοσίας, τις πράξεις και τις ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», που επέβαλαν στην Ελλάδα και τους Έλληνες μετά την Τουρκοκρατία, που κράτησε 368 χρόνια, το καθεστώς της εξάρτησης, την Αγγλοκρατία, (1824-1947), και αμέσως μετά, την Αμερικανοκρατία, και τώρα την υποταγή στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Διαβάστηκε 815 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Μαρτίου 2012 20:48

Άλλες Ειδήσεις