Κυριακή, Απρίλιος 21, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:02

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΕΥΣΙΝΑ. ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α, λαμβάνοντας υπόψη το έκδηλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, με πρωτοβουλία του, προγραμματίζει επισκέψεις στην περιοδική έκθεση «ΕΛΕΥΣΙΝΑ. ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ», που οργανώθηκε από το Μουσείο της Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, τις ακόλουθες ημερομηνίες, με ώρα έναρξης 11:30, στο χώρο της έκθεσης. Συγκεκριμένα:

1. Σάββατο 31 Μαρτίου
2. Κυριακή 1 Απριλίου
3. Τετάρτη 11 Απριλίου
4. Κυριακή 22 Απριλίου
5. Κυριακή 29 Απριλίου


Στην έκθεση παρουσιάζονται τα σημαντικότερα έργα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ελευσίνα, όπως το μοναδικό άγαλμα της Φεύγουσας Περσεφόνης, το πρώιμο κλασικό ανάγλυφο με την παράσταση Δήμητρας και Κόρης, ιερά σκεύη όπως κέρνοι, πλημοχόες και θυμιατήρια, αλλά και μνημεία με παραστάσεις των πρωταγωνιστών των μεγάλων μυστηρίων, του Ιεροφάντη και του Δαδούχου. Επίσης, και ευρήματα από το Ελευσίνιο της Αθήνας αλλά και την Ιερά Οδό, δεδομένου ότι η πανηγυρική πομπή ξεκινούσε από την Αθήνα με πλήθος μυημένων και υποψηφίων για μύηση και κατέληγε στο Τελεστήριο της Ελευσίνας.
Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώνουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, στην κα Καρέλου Μαρία, από τις 9:00 -12:00 , στα τηλέφωνα :210-5565629 και 210-5565615 ή μέσω e-mail, στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.., και προσερχόμενοι στον 2ο όροφο (Γραφείο Προέδρου), να καταβάλλουν στην ίδια, το αντίτιμο του εισιτηρίου, ποσού (3) τρία ευρω. Το όριο των συμμετεχόντων δεν υπερβαίνει τον αριθμό των (50) ατόμων, κάθε φορά. Κατόπιν οδηγιών του Μουσείου, η επίσκεψη στο χώρο των εκθεμάτων διεξάγεται σε δύο φάσεις, δηλ. 25 άτομα ανά γκρουπ, με ενδιάμεση αναμονή.

Η αναχώρηση θα γίνεται με πούλμαν από το πάρκινγκ του Πυρουνάκειου Λυκείου, στις 10:30, την αντίστοιχη ημερομηνία.
Η μεταφορά των συμμετεχόντων προς και από το Μουσείο, θα παρέχεται δωρεάν από το Νομικό Πρόσωπο.
Το Νομικό Πρόσωπο, εφόσον υπάρξει περαιτέρω ενδιαφέρον, θα οργανώσει επιπλέον επισκέψεις και θα σας ενημερώσει σχετικά.
Ευελπιστούμε, να ικανοποιήσουμε την επιθυμία των δημοτών μας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί υποχρέωσή μας, αφού το γεγονός αφορά την παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας.

Για το Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστηκε 1491 φορές

Άλλες Ειδήσεις