Κυριακή, Φεβρουάριος 24, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 08:27

Κόντρα Βάσως - Γιώργου για τις ευθύνες της κρίσης

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, σχεδόν αποκλειστικά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εγκληματική πολιτική, μη δεχόμενη ότι μπορεί να έγιναν λάθη κατά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε σχόλιό τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου κατηγορούν εμμέσως την Β. Παπανδρέου ότι ψεύδεται, αναφερόμενοι στην ημέρα της πρωταπριλιάς και την κατηγορούν ότι αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, ενώ αφήνουν και σαφείς υπαινιγμούς για «προσπάθεια ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου». Ακόμη εκτιμούν ότι η κ. Παπανδρέου έχει λόγους να αγνοεί την πραγματικότητα και «να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο, όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινηθούν στην ίδια λογική της απαξίωσης του κυβερνητικού έργου της διετίας και της αθώωσης της ΝΔ και της πολιτικής της που ευθύνεται για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το σχόλιο των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κα. Βάσω Παπανδρέου.

Είναι προφανές ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ΄ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή.

Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.

Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.

Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται απο τον λαό και την ιστορία.

Η χώρα και οι Έλληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κα. Βάσω Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως.

Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της.

Φαίνεται ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».

 

 

Διαβάστηκε 519 φορές

Άλλες Ειδήσεις