Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 18:03

Νάιτζελ Φάρατζ: «Η Ελλάδα είναι σήμερα αποικία»

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και τον ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, έγινε χτες στην Ευρωβουλή  με αφορμή τη γερμανική πρόταση για επιβολή επιτροπείας στην Ελλάδα.

Αρχικά, ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, είπε ότι το γερμανικό σχέδιο για διορισμό επιτρόπου για την παρακολούθηση του ελληνικού προϋπολογισμού θυμίζει την τοποθέτηση  «γκαουλάιτερ» στην Αθήνα και τόνισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία. «Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι πια τίποτε άλλο από μια αποικία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι «γκαουλάιτερ» κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν κυβερνήτες που τοποθετούσαν οι Ναζί στις κατακτημένες περιοχές. Ωστόσο, η αναφορά αυτή προκάλεσε την έκρηξη των γερμανών ευρωβουλευτών και του προέδρου της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

«Αυτοί που διαδίδουν τον εθνικισμό σε αυτόν τον οίκο είναι αυτοί που τοποθετούν σημαίες στην έδρα τους για να επιδείξουν τον εθνικισμό τους και στους οποίους όπως γνωρίζω ανήκετε», του απάντησε ο Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας από τον Φάρατζ να ανακαλέσει, διαφορετικά θα τον έδιωχνε από την αίθουσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Ράινχαρντ Μπίτικοφερ, κατηγόρησε τον Φάρατζ ότι διαδίδει το μίσος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς λαούς και ζήτησε να αποσύρει όσα ειχε πει.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ όμως, γνωστός για τις κατά καιρούς δηλώσεις του κατά του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, και αποχώρησε από την αίθουσα.

iefimerida‎

Διαβάστηκε 605 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 19:38

Άλλες Ειδήσεις