Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Άκης

Άκης

Atelier for Greek Festival Managers

Ελευσίνα, 15 – 17 Φεβρουαρίου 2019

 

 

To πρώτο Atelier for Greek Festival Managers οργανώνεται στην Ελευσίνα στις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019, μετά από συνεργασία της «Ελευσίνα 2021, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και του The Festival Academy (μια πρωτοβουλία του European Festivals Association - EFA). Το Atelier for Greek Festival Managers αποτελεί την ελληνική εκδοχή του Atelier for Young Festival Managers.

Το Atelier for Greek Festival Managers που σχεδιάζεται για πρώτη φορά από την Ελευσίνα 2021 και το The Festival Academy προσφέρει σε έμπειρους, ανερχόμενους και μελλοντικούς διοργανωτές φεστιβάλ και καλλιτέχνες ένα εντατικό και πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης προσαρμοσμένο στην εμπειρία και τις ανάγκες των ελληνικών φεστιβάλ.

Συντονιστής του τριήμερου Atelier for Greek Festival Managers είναι ο Mike Van Graan - Ιδρυτής του Δικτύου Αφρικανικής Πολιτιστικής Πολιτικής (Νότια Αφρική) Ο Jan Goossens - Διευθυντής του Φεστιβάλ της Μασσαλίας (Γαλλία), η Vigdis Jaobsdottir - Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Reykjavík Arts Festival (Ισλανδία) και η Κέλλυ Διαπούλη - Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (Ελλάδα) είναι ανάμεσα στους μέντορες του Atelier.

Το Atelier φέρνει σε επαφή 20 συμμετέχοντες από την Ελλάδα με έμπειρους διοργανωτές και διευθυντές φεστιβάλ, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου, οι οποίοι με τον ρόλο επιμορφωτή και μέντορα, συμμετέχουν ενεργά σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο που διαρθρώνεται μέσα από την εξέταση επιτυχημένων ή μη παραδειγμάτων που έχει ο καθένας και η καθεμία να μοιραστεί από την εμπειρία και τη σταδιοδρομία του/της.

Στόχος του τριήμερου κατάρτισης είναι μέσα από τον διάλογο, τις ομαδικές συζητήσεις, τις ομάδες εργασίας και τα εντατικά εργαστήρια να προσφέρει καινοτόμα μοντέλα και νέες μεθόδους διοργάνωσης και να δικτυώσει τους συμμετέχοντες μεταξύ τους. Τα θέματα που θίγονται απορρέουν από τη φιλοσοφία ότι στον πυρήνα κάθε φεστιβάλ βρίσκονται η τέχνη και ο καλλιτέχνης και αφορούν το καλλιτεχνικό όραμα, τη δημόσια ευθύνη, τη δημιουργία και τη συμπαραγωγή, τη διεθνοποίηση, τη δικτύωση, την ανανέωση, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και τη βιωσιμότητα ενώ παράλληλα εστιάζουν στο ιδιαίτερο παράδειγμα της Περιφέρειας.

Από την παραπάνω θεματολογία προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο του Αtelier. Ποια είναι η σχέση μεταξύ της παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης; Σε ποιο βαθμό αυτό αντικατοπτρίζεται στη διαχείριση ενός φεστιβάλ; Πως οι πολιτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό; Με ποιους τρόπους μπορεί να εμπλακεί η κοινωνία όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ; Πως μπορεί να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο για φεστιβάλ, καλλιτέχνες και κοινό; Ποια είναι η ευθύνη των φεστιβάλ απέναντι στην τοπική κοινωνία;

Ο οργανισμός European Festivals Association (EFA) δραστηριοποιείται από το 1952 στη δικτύωση διακεκριμένων φεστιβάλ μουσικής, χορού, θεάτρου και διεπιστημονικών τεχνών και συνδέει περίπου 100 φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε 40 χώρες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το Festival Academy αποτελεί μια πρωτοβουλία του EFA για την κατάρτιση και επιμόρφωση στη διοργάνωση και διαχείριση φεστιβάλ και περιλαμβάνει τρία προγράμματα κατάρτισης μεταξύ των οποίων και το Atelier for Young Festival Managers.

 

Πρακτικές Πληροφορίες:

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εάν:

είστε επαγγελματίας του πολιτιστικού χώρου (μουσικολόγος, θεατρολόγος, ιστορικός τέχνης, χορολόγος, πολιτιστικός διαχειριστής) και εργάζεστε στη διοργάνωση φεστιβάλ
είστε υπάλληλος δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα και ασχολείστε με τη διοργάνωση φεστιβάλ
είστε καλλιτέχνης ή επιμελητής και σας ενδιαφέρει η διοργάνωση φεστιβάλ

Πότε;

Ημερομηνία: 15 – 17 Φεβρουαρίου 2019 στην Ελευσίνα

Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019 και αιτήματα υποτροφιών κλικάρετε εδώ και περισσότερες λεπτομέρειες (link).

 

Τι κόστος πρέπει να καλύψει ο ενδιαφερόμενος;

· Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

· Διαμονή

· Γεύματα (μεσημεριανό και βραδινό)

· Μεταφορικά έξοδα

Υποτροφίες μπορούν να δοθούν κατόπιν αιτήματος στη φόρμα συμμετοχής και ύστερα από την αξιολόγηση των αιτήσεων από το Festival Academy και την Ελευσίνα 2021. Οι συζητήσεις και τα εργαστήρια του Atelier έχουν διαδραστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες που μιλούν αγγλικά θα έχουν προτεραιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσετε στο +30 2105547646.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας

Έναρξη Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (5-12 ετών)

Δηλώσεις συμμετοχής από 19/12/2018.

 

Στην σημερινή εποχή η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά έχει μεγάλη σημασία. Πλέον τα παιδιά είναι πλόν τόσο εξοικειωμένα με την ψηφιακή τεχνολογία, ώστε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους το περνάνε συνήθως μπροστά σε ένα video game η σε κάποιο κινητό ή tablet.

Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που σκοπός τους είναι να παρέχουν δραστηριότητες δημιουργικές, ομαδικές και να γεμίσουν σωστά τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού ,αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Η σωστή αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου των παιδιών είναι κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών, για την αρχή της χρονιάς , θα λειτουργήσει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από 5 έως 12 ετών, καθημερινά, για 2 ώρες το απόγευμα, μετά το πρόγραμμα του σχολείου.

 

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες των νέων ΚΔΑΠ θα ξεκινήσουν από τις 3/1/2019.

Τα σχολεία που θα απασχολήσουν τα παιδιά είναι:

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας

Η υπηρεσία είναι εντελών δωρεάν και καλύπτεται από ιδίους πόρους της ΚΕΔΕ.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν, θα προσφέρουν εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα παιδιά του Δήμου μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω δραστηριότητες των ΚΔΑΠ:

Καλλιτεχνικά εργαστήρια-ζωγραφικής

Θεατρικό παιχνίδι

Μουσικοκινητική αγωγή

Εργαστήρια πληροφορικής

Κατασκευές

Γυμναστική

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής και να προσκομίσουν από 19/12/2018, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν στις παρακάτω υπηρεσίες:

– Δημοτικό κατάστημα Μαγούλας (09:00-14:00)

– Κ.Ε.Δ.Ε. (Παγκάλου & Κίμωνος 11, Ελευσίνα, 09:00-14:00) (τηλ. 210 5565621)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με την αξιολόγηση των δικαιολογητικών βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθεί στο γραφείο της ΚΕΔΕ, στο Δημοτικό Κατάστημα Μαγούλας καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία: 9ο Δημοτικό Ελευσίνας και 2ο Δημοτικό Μαγούλας.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη του Δημητρίου που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 & ώρα 10.30πμ στην πλατεία Ζερβονικόλα επί της οδού Στρ. Νικ. Ρόκα.

Η Δήμαρχος

Ιωάννα Κριεκούκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρισάγιο στο Μνημείο του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη Χαιρετισμός της Δημάρχου, κ. Ιωάννας Κριεκούκη
Ομιλίες – Χαιρετισμοί
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος

Aπό το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Σαλαμίνα, υπάρχουν 52 ναυάγια.

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 16:50

Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας

Έως 100 στρέμματα σε κάθε δικαιούχο μοιράζει η κυβέρνηση. Όλες οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια

Το Παζάρι ετοιμάστηκε στον Σύλλογο και σας περιμένει. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους στα γραφεία μας το Σάββατο 22/12/2018 .ώρα 16:00μμ.

Και μην ξεχνάτε... οι μικροί μας φίλοι θα στολίσουν το δέντρο και θα πάρουν δώρο ένα βιβλίο.Η συναυλία περιλαμβάνει έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel, Josef Suk και συγκεκριμένα:

Wolfgang Amadeus Mozart: Μία μικρή νυχτερινή μουσική, KV 525
Georg Friedrich Händel: Verdi prati – Σολίστ: Χριστίνα Παντελίδου
Josef Suk: Σερενάτα για έγχορδα σε μι ύφ. μείζονα, έργο 6

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος

Η ορχήστρα θα εμφανιστεί στην Ελευσίνα την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του 5ου Κύκλου του προγράμματος “Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική”.

Το Ωδείo Αθηνών φέρνει την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της Ορχήστρας του, Academica Αθηνών, σε όλη την Αττική.

‘Ενα τριετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2020) υψηλού επιπέδου που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 220

Άλλες Ειδήσεις