Κυριακή, Φεβρουάριος 18, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 19:58

Καμμία ολιγωρία - πλέον - δε συγχωρείται!

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αμέσως επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες όσον αφορά στην επιχειρούμενη εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) καταχρηστική και παράνομη παραχώρηση 10 και πλέον στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος με σκοπό την επανεγκατάσταση Ναυπηγείου - Διαλυτηρίου σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι! Χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια αυτά.

 

 

Σε πλήρη δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα και παρά την κραυγαλέα αντίθεση με τις χρήσεις γης της περιοχής, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) - δια του Προέδρου του -επιχειρεί να επανεγκαταστήσει από την πίσω πόρτα, ένα Ναυπηγείο και Διαλυτήριο πλοίων, σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι.
Χωρίς να υπάρχει για την δραστηριότητα αυτή καμιά άδεια από οποιαδήποτε Αρχή!
Παρεμποδίζοντας δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να ασκήσουν νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα σε πολεοδομημένη γη.
Μπλοκάροντας την ολοκληρωμένη ένταξη στο σχέδιο του πολύπαθου οικισμού του Καλυμπακίου.
Δεσμεύοντας τις λιγοστές πιθαμές ελεύθερης ακτής στο παραλιακό μας μέτωπο.
Είναι αποφασισμένος και βιάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει απόφαση καταχρηστικής και παράνομης παραχώρησης 10 στρεμμάτων ακτής στον Όμιλο ΑΦΟΙ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, την στιγμή που τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ δίνουν τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλει να διακόψει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή κάθε ενέργεια του ΟΛΕ, οφείλει να σεβαστεί τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και των κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων της πόλης, οφείλει να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της πόλης για αποχαρακτηρισμό των λιγοστών ελεύθερων τμημάτων των ακτών μας και να τα παραχωρήσει στον Δήμο, και να λάβει άμεσα μέτρα που διευκολύνουν την ανάκαμψη των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, που ασκούν νομίμως δραστηριότητα στην βιομηχανική περιοχή.
Την Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 7.30 μμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ προετοιμάζουμε την άμεση και δυναμική μας αντίδραση ενόψει της αμέσως προσεχούς συνεδρίασης του ΟΛΕ.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί ΟΛΟΙ για τον ΟΛΕ: η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις και Δημ. Σύμβουλοι), η ΕLEUSIS 2021, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και όλοι οι φορείς της πόλης.
Γίνε και συ μέρος της λύσης του προβλήματος.
Ειδοποίησε και ενημέρωσε τους συμπολίτες μας και έλα να σχεδιάσουμε μαζί τον τρόπο αντίδρασης που θα αποτρέψει τα χειρότερα και θα ανοίξει το δρόμο για τα καλύτερα.
Επιστροφή στην στρεβλή ανάπτυξη του παρελθόντος που έφερε περιβαλλοντικά δεινά και ανεργία στον τόπο αποτελεί όνειδος και παρακμή!
Η Ελευσίνα δυναμικά διεκδικεί το δεσμευμένο θαλάσσιο μέτωπό της.
Μια βόλτα στην παραλίας της!
ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ!
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών

_____________
Επικοινωνία:
Καββαδίας Μελέτης: 6944986685
Πέππα Ηρακλεία: 6944664777
Χρηστάκης Χρήστος: 6977180196

Φωτογραφία του ΑΚΗΣ ΚΑΛΟΞΥΛΟΣ.
 
 
Φωτογραφία του ΑΚΗΣ ΚΑΛΟΞΥΛΟΣ.
Διαβάστηκε 130 φορές

Άλλες Ειδήσεις