Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 19:46

Μπαμπινιώτης με επιτροπή για νόμο ΑΕΙ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα μέλη της επιτροπής που αποτελούνται από πρυτάνεις, εκπροσώπους των πανεπιστημίων αλλά και της κοινότητας των ΤΕΙ υποδέχθηκε ο Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης στο υπουργείο Παιδείας, στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που μελετά τις βελτιώσεις του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι κρίθηκε αναγκαίο να συγκροτηθεί η επιτροπή με σαφή σκοπό την εφαρμογή του νόμου, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής τα παρακάλεσε "να συζητήσουν πως θα μπορέσουν να προχωρήσουν ξεπερνώντας δυσκολίες, δυσλειτουργίες αλλά παραμένοντας προφανώς -σε μία συντεταγμένη πολιτεία, στην οποία ζούμε- την εφαρμογή του νόμου".

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση στη χώρα, τονίζοντας : "Θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα Πανεπιστήμια, να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με όλη τη δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχουν τα πανεπιστήμια, αυτήν την χειμαζόμενη κοινωνία".

Ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επισήμανε ότι "οι πρυτάνεις προσπαθούν με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε τα πανεπιστήμια να συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία". Τόνισε επίσης ότι αντικείμενο συζήτησης είναι "να δούμε όποια σημεία δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία και στην εφαρμογή του νόμου και αναφέρομαι στο διοικητικό πλαίσιο, γιατί όπως ξέρετε από 1.9.2012 δεν θα υπάρχουν διοικήσεις στα περισσότερα των Πανεπιστημίων. Δεν θα υπάρχουν πρόεδροι τμημάτων και κοσμήτορες, αρα υπάρχουν τρέχοντα θέματα διοικητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, τα οποία θα πρέπει να επιλύσουμε".

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του πρύτανη που είπε: "Λίγο με ενδιαφέρει εμένα και τους συναδέλφους μου αν θα είμαστε πρυτάνεις από το Σεπτέμβριο. Μας ενδιαφέρει τα Πανεπιστήμια να έχουν διοικήσεις και να μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά. Αυτός είναι ο στόχος της συμμετοχής μας. Ελπίζουμε να έχουμε ένα πόρισμα το οποίο θα δίδει λύσεις και διέξοδο στα πανεπιστήμια".

Ο υπουργός Παιδείας, χαιρέτησε και την παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου, ΠΟΣΔΕΠ (που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Ν. Σταυρακάκη) και της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ (που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Γ. Τσάκνη), όπως επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν μεγάλη πείρα, όπως ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Β. Παπάζογλου και ο Θ. Κυριαζής.

Διαβάστηκε 912 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 20:50

Άλλες Ειδήσεις