Παρασκευή, Ιούλιος 20, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 18:49

Κορκίδης: Όποιος έχει άντερα ας ψηφίσει μειώσεις μισθών στη Βουλή

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Οι εντολές και οι εκβιασμοί της Τρόικας είναι περίεργοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, που εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις απαιτήσεις του κλιμακίου για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

 "...Για άλλη μια φορά αγνοούν και περιφρονούν την κυβέρνηση, τα κόμματα  και τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, αδιαφορούν για τη θέση και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και παρακάμπτουν κάθε κοινοτική νομοθεσία", συνέχισε ο κ Κορκίδης.

 "Η σκληρή γραμμή της Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά, μας προκαλεί να διερωτηθούμε εάν έχουμε να κάνουμε με εκδικητική εμμονή ή με κάποια αλλότρια σκοπιμότητα, όταν μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 12% - 14%,  ενώ ταυτόχρονα η ανεργία και η ύφεση έχουν εκτοξευτεί.

 Επιπλέον, είναι απορίας άξια η περίεργη επιμονή για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα  που αφορά μόνο το 13% των χαμηλόμισθων εργαζομένων, αφού για το 87%  των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το τριετές πάγωμα μισθών και των ωριμάνσεων, θα μειωθεί επιπλέον το εργατικό κόστος  τουλάχιστον από 15% έως 20%.

 Οι Έλληνες έμποροι γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και οι στιγμές πολύ κρίσιμες. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να γίνουν λογιστές και διαχειριστές στις επιχειρήσεις μας. Η ΕΣΕΕ δεν αλλάζει στάση στα φιρμάνια της Τρόικας για μισθούς και δώρα και θα επιμείνει τεκμηριωμένα στις προτάσεις της" ανέφερε.

 Ο κ Κορκίδης τάχθηκε, επίσης, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή κατά ενδεχόμενης μείωσης των μισθών με νομοθετική πράξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οποιος έχει τα άντερα ας πάει στη Βουλή να ψηφίσει. Δεν ψήφισαν για το ωράριο των φαρμακείων, θα ψηφίσουν μειώσεις μισθών;».

Διαβάστηκε 990 φορές

Άλλες Ειδήσεις