Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 13:11

Υπεγράφη σύμβαση με τη Siemens για το Μετρό

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπεγράφη η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens για την κατασκευή του συστήματος σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας.

      Λόγω της εκκρεμότητας αυτής η παράδοση συγκεκριμένων σταθμών είχε καθυστερήσει σχεδόν δύο χρόνια.
«Είμαι αρκετά ευτυχής να πω ότι σήμερα, με την υπογραφή αυτής της συμβάσεως εκπληρώνεται μία από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης.

«Οφείλω να χαιρετίσω», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, «όχι μόνο την αποζημίωση που αποδέχθηκε να καταβάλει η εταιρεία Siemens στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και την δέσμευσή της, για μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα. Επενδύσεις που είναι σημαντικές, γιατί και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και γιατί παρέχουν υψηλή τεχνογνωσία στην Ελλάδα και αφήνουν σημαντική προστιθέμενη αξία».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως η σύμβαση «έγινε αποδεκτή ομοφώνως και άνευ οποιασδήποτε αντιρρήσεως από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτή η σύμβαση, την οποία διαπραγματεύτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, νομίζω ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις, αλλάζει το κλίμα και μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό Αθήνας, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρού. Τα οφέλη είναι σαφή και προφανή».

Ο υπουργός ζήτησε από την εταιρεία την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου, προκειμένου να αποδοθούν οι επεκτάσεις του Μετρό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους πολίτες προς χρήση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστηκε 841 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 13:19

Άλλες Ειδήσεις