Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014 10:55

Μπλόκο στις κατασχέσεις του ΟΑΕΕ από τον Συνήγορο του Πολίτη

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Με πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη θέτει θέμα ρύθμισης των χρεών που ουσιαστικά μπλοκάρει τη διαδικασία κατασχέσεων που απειλεί 270.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Σειρά προτάσεων που έχει υποβάλει προς τους αρμόδιους φορείς για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δημοσιοποιεί ο Συνήγορος του Πολίτη.

 

Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε αυτή την κίνηση έπειτα από πλήθος αναφορών που έχει λάβει από τους εν λόγω ασφαλισμένους, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό, ως συνέπεια της οικονομικής κατάρρευσης που έχει πλήξει βιοτέχνες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη αρχή προτείνει να εξεταστεί:

- η ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών (οφειλές προς ΔΟΥ, οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, κ.ά.),

- η αύξηση των δόσεων μέχρι τουλάχιστον 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και της οικονομικής δυνατότητας του ασφαλισμένου,

- η κατάργηση της υψηλής προκαταβολής ως προϋπόθεσης για υπαγωγή σε ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ,

- η ρεαλιστική προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών στα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα της χώρας και των κλάδων ασφαλισμένων,

- η αναζήτηση τρόπου παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που επί σειρά ετών εξυπηρετούσαν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους,

- καθώς και σειρά μέτρων που θα αποσυμφορήσουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραμονή των ασφαλισμένων στο ασφαλιστικό σύστημα και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου.

Επίσης, ο Συνήγορος επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμοδίων φορέων, Γενικών Γραμματειών και υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Υγείας, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή, αλλά ταυτόχρονα και εφικτή λύση.

newsbomb

 

Διαβάστηκε 419 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 09:32

Άλλες Ειδήσεις