Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 10:58

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις η ΠΝΟ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να προχωρήσει  η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ακόμη και τις γιορτές του Πάσχα.

Οι Έλληνες ναυτικοί θεωρούν ότι η ελληνική ναυτιλία έχει αφεθεί στη μοίρα της από την πολιτεία και ζητούν άμεσα τον ορισμό ενός πολιτικού προϊσταμένου στον τομέα.Αφορμή για την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ένταξή του Οίκου Ναύτου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου σε ψήφισμα τους ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, αιτιολογώντας την απόφαση της ομοσπονδίας για απεργίες, ανέφερε ότι "με τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση οδηγείται σε αφανισμό η ελληνική ναυτιλία ενώ επανέλαβε τη θέση της ναυτεργασίας περί της ανάγκης επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας".

Διαβάστηκε 913 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 11:06

Άλλες Ειδήσεις