Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 09:25

«Φιλική Εταιρεία» για την Ελλάδα

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάτοικοι της πόλης Λίμπεκ ίδρυσαν εταιρεία φιλίας με την προσωνυμία «Ο Γλάρος Ιωνάθαν », για να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας.

 

«Σας ακούμε, σας βλέπουμε, σας αγκαλιάζουμε» είναι το μήνυμα που στέλνουν δεκάδες Γερμανοί πολίτες από την πόλη Λίμπεκ που, σε πείσμα των καιρών και της κοινής γνώμης της χώρας τους, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν την Ελλάδα.

 

Περίπου 60 άτομα που αγαπούν την Ελλάδα και τη θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και ίδρυσαν μια γερμανοελληνική εταιρεία φιλίας, που έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς.

Για την Γκαμπριέλα Σλιχτ, η οποία φιλοξένησε στο σπίτι της την ιδρυτική συνάντηση των μελών της εταιρείας, η αγάπη για την Ελλάδα προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης. Έκανε μάλιστα και μαθήματα Ελληνικών.

 

Ένας από τους σκοπούς της εταιρείας είναι να ανατρέψει τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους Έλληνες στη Γερμανία αλλά και για τους Γερμανούς στην Ελλάδα. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Γερμανοί δεν είναι κακοί άνθρωποι που μισούν την Ελλάδα. Την αγαπάμε τη χώρα σας. Αυτούς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι οι πολιτικοί σας» επισημαίνει η κ. Σλιχτ. Από συζητήσεις της γνωρίζει, επίσης, ότι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους Έλληνες δεν βρίσκουν σύμφωνους πολλούς Γερμανούς.

«Τα περί τεμπέληδων που ξοδεύουν τα χρήματα των χωρών του Βορρά είναι ψέματα. Δυστυχώς υπάρχει παραπληροφόρηση στη Γερμανία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουν αυτές οι πεποιθήσεις» λέει.

 

Η εταιρεία ονομάζεται «Ο Γλάρος Ιωνάθαν». Πήρε το όνομά της από το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μπαχ «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον».

Η υπεύθυνη Τύπου του προξενείου της χώρας μας στο Αμβούργο, Αννα Γεωργίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση μεταφέροντας το μήνυμα της γενικής προξένου Κατερίνας Δημάκη. «Χαίρομαι πολύ που αυτούς τους δύσκολους καιρούς συμπαραστεκόμαστε όλοι ενωμένοι στην πατρίδα μου, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και μπορούμε να εμβαθύνουμε τις ιστορικά στενές σχέσεις των χωρών μας. Γιατί η στήριξη που χρειαζόμαστε σίγουρα δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως. Χρειάζεται περισσότερο και η ιδεολογική στήριξη» αναφέρει η πρόξενος.

 

 

 

Διαβάστηκε 1001 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 17:17

Άλλες Ειδήσεις