Παρασκευή, Σεπτέμβριος 21, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Άκης

Άκης

Ένα ξεχωριστό γεγονός επιστήμης και τεχνολογίας, “η Βραδιά του Ερευνητή” διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελευσίνα την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 18:00-22:00 στο Παλιό Αναψυκτήριο Ο.Λ.Ε., στην παραλία της Ελευσίνας. Οι δράσεις αφορούν πρωτότυπα δρώμενα και πειράματα που ανοίγουν την πόρτα της έρευνας στο ευρύ κοινό, απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και έχουν ελεύθερη συμμετοχή. Η βραδιά πραγματοποιείται από την Ελευσίνα 2021, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με τη συνεργασία του ΕΚ «Αθηνά», του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή καθώς και το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του.
Μια μεγάλη γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα. Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη μαγεία της έρευνας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παιδί, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι Περίπατοι της EUphoria εισάγουν τους συμμετέχοντες στην κεντρική ιδέα, τη φιλοσοφία και την αποστολή της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Με τίτλο “Transition to EUphoria”, το πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 εστιάζει στη σύνδεση τέχνης και καθημερινότητας, στο πώς η τέχνη μπορεί να γίνει κεντρικό εργαλείο για την αλλαγή μιας πόλης.
Το πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 περιλαμβάνει τρεις Κεντρικές Θεματικές, που επικεντρώνονται στη σύνδεση τέχνης και περιβάλλοντος (EUnvironment), τέχνης και κοινωνίας (EUrbanization), τέχνης και εργασίας (The EU Working Classes) και εντοπίζονται και χωροταξικά, χωρίζοντας την πόλη σε τρεις μεγάλες ενότητες: Κεντρική Ελευσίνα, Άνω Ελευσίνα, Κάτω Ελευσίνα αντίστοιχα. Οι περίπατοι της Euphoria συνθέτουν το νήμα των πολλαπλών αφηγήσεων και της συλλογικής βιωματικής εμπειρίας της πόλης με τα διαφορετικά στοιχεία του αστικού τοπίου και τα έργα και τις ιδέες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Πραγματοποιούνται δύο Περίπατοι:
1. Άνω Ελευσίνα & Κεντρική Ελευσίνα
Επίσκεψη στις περιοχές της Κεντρικής Ελευσίνας και της Άνω Ελευσίνας που αντιστοιχούν στις Θεματικές του καλλιτεχνικού προγράμματος EUrbanization και EUnvironment αντίστοιχα.
Ημέρες διεξαγωγής: 7 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου
2. Κάτω Ελευσίνα & Κεντρική Ελευσίνα
Επίσκεψη στις περιοχές της Κάτω Ελευσίνας και της Κεντρικής Ελευσίνας που αντιστοιχούν στις Θεματικές του καλλιτεχνικού προγράμματος The EU Working Classes και EUnvironment αντίστοιχα.
Ημέρες διεξαγωγής: 23 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 25 Νοεμβρίου
(Προηγούμενες ημερομηνίες: 22 Απριλίου, 3 & 24 Ιουνίου, 13 Μαϊου & 10 Ιουνίου)
Σημείο συνάντησης είναι τα γραφεία της Ελευσίνας 2021 (Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός). Οι περίπατοι καταλήγουν σε γεύμα σε τοπικά εστιατόρια, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεχίζουν τη συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021. Η συμμετοχή στο γεύμα είναι προαιρετική ενώ το κόστος του γεύματος καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.
Η συμμετοχή στους Περιπάτους της EUphoria είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν θέση ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής ή τηλεφωνικά στο 210 554 7646 . Για τηλεφωνική κράτηση, μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως Τετάρτη 11:00 – 13:00.
————————————————————————————————————————
Πρακτικές πληροφορίες:
Ημερομηνίες: 23 Σεπτεμβρίου, 7 Οκτωβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου
Ώρα εκκίνησης Περιπάτου: 11 π. μ.
Αφετηρία είναι τα γραφεία της Ελευσίνας 2021 (Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 554 7646 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Οι Περίπατοι της EUphoria πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, και είναι δωρεάν.
Η συμμετοχή στο γεύμα είναι προαιρετική.
Σημείωση: Η φωτογραφία των EUphoria Walks ανήκει στον Πέτρο Χυτήρη/ photo by Petros Chytiris

Ο Δήμος Ελευσίνας διοργανώνει ημερίδα Ποδοσφαίρου Ακαδημιών, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στο ELEFSINA HOTEL με κεντρικό σύνθημα:
«Τα παιδιά και τα μάτια μας».
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο Δήμαρχος της Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Βασίλης Αγριμάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος, ένας εκπρόσωπος των Συλλόγων, ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών, οι προπονητές των Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών κ.α.
Στην ημερίδα θα συζητηθεί η διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά μικρής διάρκειας και αφορά κυρίως παιδιά που ανήκουν σε Ακαδημίες της Ελευσίνας και της Μαγούλας και δεν λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα της ηλικίας τους.
Σκοπός του Δήμου στη προσπάθεια αυτή είναι η καλλιέργεια, η ανάπτυξη και η διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού.
Η πραγματοποίηση της ημερίδας γίνεται με την συμμετοχή, τη συμπαράσταση και την απόλυτη συνεργασία της ΕΠΣΔΑ και όλων των ποδοσφαιρικών φορέων της πόλης.
Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθούν για τη μεγάλη προσφορά τους στο ποδόσφαιρο αρκετοί Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ

Αυτονόη Μορφωτικός Σύλλογος

Μαθήματα σκάκι για παιδιά ξεκινάνε στο Σύλλογο μας!
Δηλώστε τώρα συμμετοχή!
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την συνεργασία του Συλλόγου μας , σε συνέχεια των δραστηριοτήτων μας, με τον Σκακιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελευσίνας , έναν Σύλλογο με πολλές σκακιστικές διακρίσεις, με μακρά και επιτυχημένη παράδοση στην εκμάθηση και διοργάνωση τουρνουά σκακιού.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 19:00- 20:00 στην Μάνδρα, κτίριο Μπουμπούση, έναντι εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου. Τιμή Συμμετοχής/μήνα: 20 ευρώ
Αφορά κυρίως παιδιά μεγαλύτερα των 6 ετών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6980803273 (Νέζη Αντιγόνη) ή 6976294401 (ΣΜΣ – Ελευσίνας , Νέζης Μελέτης).
Δηλώστε το συντομότερο ενδιαφέρον , καθώς αρχικά θα δημιουργηθεί ένα τμήμα των 8 παιδιών.

Σας ευχαριστούμε!

 

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 19:06

Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας

Ο σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας προσκαλεί τα μέλη και του φίλους του συλλόγου στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της περιόδου 2018-2019 την Τετάρτη 26/9 και ώρα 7:30 μ.μ., στο γραφείο του συλλόγου στην Πλ. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου & Ικονίου.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 19:05

22η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δήμου Ελευσίνας ανακοινώνει, ότι άρχισαν οι εγγραφές για το μπαλέτο τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στον δεύτερο όροφο Παγκάλου & Κίμωνος 11 και από
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 έως 12:00 το πρωί
και  17:00 έως 19:00 το απόγευμα.


Το τμήμα δέχεται μαθητές από την ηλικία των 5 ετών και άνω.

Για το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Ο Πρόεδρος
Αγριμάκης Κ. Βασίλης

 
 

Τα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί αναμένεται ότι θα συμβάλλουν περαιτέρω στην άνοδο του τουρισμού της Αθήνας αλλά και θα προκαλέσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων, βελτιώνοντας αισθητά και την εικόνα της κτηματαγοράς..

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 20:51

Στα άγνωστα καταφύγια της ΠΥΡΚΑΛ

Η είσοδος ενός από τα επτά εγκαταλελειμμένα καταφύγια της ΠΥΡΚΑΛ

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 19:58

ΛΑΣΚΕΙΑ 2018

Σελίδα 1 από 213

Άλλες Ειδήσεις