Τρίτη, Ιούλιος 17, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 16:58

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 19:30,

στηνΑίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου, του Δήμου Ασπροπύργου,

ΘΕΜΑ:

«Ο ρόλος της Ανατολικής Μεσογείου, στο νέο, πολυπολικό, διεθνές σύστημα»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Ο Κος Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς Γ ρ ί β α ς *, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος διδάσκει επίσης, στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Διοίκησης & Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας»,

* Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών, στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει, επίσης, θέματα Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α), στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει εργαστεί, ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για νέες οπλικές τεχνολογίες, του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, του Υπουργείου Άμυνας. Από το 1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Υπουργείο Άμυνας. Έχει εργαστεί, ως αρχισυντάκτης, στα περιοδικά ¨Στρατηγική και Πόλεμος¨ & ¨Ιστορία¨ και ως διευθυντής σύνταξης, στο περιοδικό ¨Γεωπολιτική¨. Από τις εκδόσεις ¨Λιβάνη¨ κυκλοφορούν, η μελέτη του "Το Τέλος του Πετρελαίου και η Αρχή της Νέας Αμερικανικής Γεωστρατηγικής", "Η στρατιωτική άνοδος της Κίνας και η γεωπολιτική του πολέμου στη Μέση Ανατολή" και τα μυθιστορήματα πολεμικής φαντασίας, "Ο Πόλεμος και η Σκιά" και "Τελική Λύση". Έχει γράψει επίσης τις μελέτες: "Ο Πόλεμος στον 21ο Αιώνα", "Το Ξύπνημα του Εφιάλτη", "2021", "Ελληνική Αμυντική Στρατηγική για τον 21ο Αιώνα" (από κοινού με τον Ζαχαρία Μίχα) και "Το Σφυρί του Θωρ. Προηγμένα Βλήματα και Όπλα για τον 21ο Αιώνα" (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων), καθώς και τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας "2020. Επίθεση στην Ελλάδα" και "Η Σάλπιγγα της Αποκάλυψης".


ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ, ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017

Η Γραμματεία του θεσμού ¨Ανοιχτό Πανεπιστήμιο¨ του Δήμου Ασπροπύργου, δίνει στη δημοσιότητα το Πρόγραμμα των Διαλέξεων που προγραμμάτισε, ως το τέλος του 2017:

-ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 19:30.

Θέμα: «Η ξενοδουλεία, είναι η ρίζα του κακού!...»

Ομιλητής: Ο Κος Παναγιώτης Λιάκος, Δημοσιογράφος,

στην εφημερίδα «Δημοκρατία», Συγγραφέας.

*****

-ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 19:30.

Θέμα: «Οι προειδοποιήσεις της Φύσης, όλα τα αίτια της

της πρόσφατης τραγωδίας, και το δέον γενέσθαι

για τη Δυτική Αττική και όλη την Ελλάδα».

Ομιλητής: Ο Κος Δημήτρης Ι. Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής του Τομέα Δυναμικής και Τεκτονικής Γεωλογίας, του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεκτονικής και Γεωλογικών Χαρτογραφήσεων. Διευθυντής του Δια-πανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος, "Πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών" και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, "Ωκεανογραφία & διαχείριση θαλασσίου περιβάλλοντος".

-ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 19:30.

Θέμα: «Παλιό κρασί σε νέα ασκιά»,

η Εκκλησία στα χρόνια του νέο-φιλελευθερισμού.

Ομιλητής: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως &

Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος.

*****

-ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 19:30.

Θέμα: «Η Ιαματική Ιατρική,

ως συμπληρωματικό, θεραπευτικό σχήμα».

Ομιλητής: Ο Κος Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ), Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Νομικός, τ. Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ & Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστηκε 595 φορές

Άλλες Ειδήσεις