Τρίτη, Ιούλιος 17, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 20:15

Κινητοποίηση του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ, για βοήθεια στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φωτογραφία του χρήστη Τρουπίτης Ηλεκτρονική Εφημερίδα.

Κοντά τους ανθρώπους που τους χτύπησε η θεομηνία βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και κινητοποιεί τα σωματεία μέλη του και τους χορευτές, καλώντας τους με επείγουσα ανακοίνωση να βοηθήσουν όσοι μπορούν, συνεισφέροντας τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους πληγέντες. Μάλιστα, το ραντεβού δόθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο χώρο της Ελαιουργικής, όπου θα γίνει η τρίτη πρόβα των σωματείων, ενόψει του 13ου πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών της ΠΟΕ που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

Σε ανακοίνωση του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Λεσγίδης, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, προς τα σωματεία μέλη του Συνδέσμου, αναφέρεται:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, τις δύο τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης φυσικής καταστροφής που έπληξε την Δυτική Αττική και κυρίως την περιοχή της Μάνδρας. Πέρα από τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δυστυχώς θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα. Οι επαναλαμβανόμενες νεροποντές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δεν είναι η ώρα για συζητήσεις και αναλύσεις. Δεν είναι του παρόντος η επίρριψη ευθυνών. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανάγκη στήριξης και βοήθειας σε όλους τους πληγέντες από την πρωτοφανή θεομηνία. Πρώτο μέλημα και καθήκον μας η άμεση κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές. Για άλλη μια φορά, τα ποντιακά σωματεία καλούνται να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε όσους την χρειάζονται.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 10.30 π.μ. στο χώρο της Ελαιουργικής όπου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πρόβα για το Φεστιβάλ, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συμμετέχοντες και συντελεστές της διοργάνωσης, όλα τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων μας, να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού. Οι ανάγκες είναι πολλές, οι συνάνθρωποι μας χρειάζονται τη δική μας βοήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ.

Όπως είπε στο site http://efxinospontos.gr/ ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η κατάσταση στην περιοχή της Μάνδρας και των γύρω περιοχών είναι δραματική και με αυτή την κίνησή μας, η οποία είναι χρέος προς τους συνανθρώπους μας, θέλουμε να δείξουμε πως εμείς οι απόγονοι των προσφύγων Ελλήνων του Πόντου, έχουμε την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας, ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας.

Διαβάστηκε 556 φορές

Άλλες Ειδήσεις