Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 19:42

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ελευσίνα Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ»

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης (όμιλος ΙΑΣΩ) που ανακοίνωσε την απόλυση εργαζόμενου, εκλεγμένου στη διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου.
Η απόλυση αυτή επιχειρείται, σε μια περίοδο, που η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εξαντλητική δουλειά, τα ρεπό που κόβονται, η συστηματική καθυστέρηση καταβολής των μισθών έχουν οδηγήσει σε παραίτηση πολλούς συναδέλφους.
Για να μπορέσει να παγιώσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας, η εργοδοσία καταφεύγει στην καταστολή, στην τρομοκρατία των εργαζομένων. Τους ενόχλησε η οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 17η Μάη, η διεκδίκηση δικαιωμάτων. Γι’ αυτό ανακοίνωσε την απόλυση του εκλεγμένου συνδικαλιστή.
Η εργοδοσία στο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ και γενικότερα στηρίζεται και αποθρασύνεται από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τα δικαιώματα για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων.
Στην ενίσχυση των κερδών των επιχειρήσεων στην υγεία και την πρόνοια αποσκοπεί και η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τομέα της αποκατάστασης, όπου οι κυβερνήσεις φροντίζουν να μην αναπτυχθούν δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν μονάδες και υπηρεσίες αποκατάστασης που να καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Αφήνου σκόπιμα ελεύθερο πεδίο δράσης στους επιχειρηματίες για να θησαυρίζουν σε βάρος ασθενών και εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ για:Nα ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου
  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία
Mόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστηκε 257 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 19:50

Άλλες Ειδήσεις