Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 18:48

Διαδήλωση για την υγεία

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΧΙ στο κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής και την υποβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

Να στελεχωθούν τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) στον Ασπρόπυργο με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό

Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας

ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11 π.μ.

στην Πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο

Η Παιδιατρική κλινική του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο, λόγω έλλειψης γιατρών. Χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμους παιδίατρους και να προστεθούν παιδοχειρουργοί και παιδοορθοπεδικοί για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Αιμοδοσία, οι Παθολογικές κλινικές, η κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και η ΩΡΛ. Κινδυνεύουν με κλείσιμο αν αποχωρήσει ένας γιατρός. Λόγω των ελλείψεων προσωπικού μεγαλώνει η εντατικοποίηση, με συνέπειες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών. Δεκάδες ρεπό χρωστάνε σε πολλούς εργαζόμενους, όπως σε Αιμοδοσία και Χειρουργεία.

Σοβαρότατα προβλήματα προκαλεί η μείωση των κονδυλίων για φάρμακα και υλικά, με αποτέλεσμα να λείπουν φάρμακα, σύριγγες, γάντια και αντιδραστήρια για τα εργαστήρια.

Τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων σε προσωπικού. Χρειάζεται να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων και μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κόβουν από την Υγεία για να δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα μας χαρατσώνουν ακόμα περισσότερο για να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους. Για να εξοικονομεί το κράτος κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων

Με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τους εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» και κέρδη. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας για δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας μας αφορά όλους

Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν αποκλειστικά από το κράτος. Με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά απαιτούν σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ»)

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου

Διαβάστηκε 656 φορές

Άλλες Ειδήσεις