Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:18

Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός.

Απεργία για τις 27 Νοεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, μετά και τη ΓΣΕΕ, προειδοποιώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή νέα εξοντωτικά μέτρα, όπως «το "μισθολόγιο πείνας" που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών» οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους με άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

 ΓΣΕΕ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά την απεργία στις 27 Νοεμβρίου

 Η Συνομοσπονδία προγραμματίζει επίσης μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης αμέσως μετά την πανελλαδική απεργία και ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΚΕ-ΔΑ)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική του ΜΟΝΟΖΥΓΟΥ συνεχίζεται.   Η κυβέρνηση εξακολουθεί στο μοτίβο ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ όλα με το μέρος της.

Μοναδική της έγνοια η κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων και η αρμονία των αριθμών κατά παραγγελία πάντα των Δανειστών.

Αδιαφορεί ακόμα και για τις ελάχιστες βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, εν ονόματι δήθεν του εξορθολογισμού της οικονομίας.   Μας το λέει πλέον ξεκάθαρα: «ευημερία οικονομικών αριθμών – ευημερία ανθρώπινων αναγκών, σημειώσατε 1».

Προσωπικό στοίχημα της κυβέρνησης και των ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων μάγων, είναι, το μάρμαρο της κρίσης να αποπληρωθεί από τις πλάτες των μεσαίων και αδύνατων στρωμάτων, αφήνοντας στο απυρόβλητο και κλείνοντας το μάτι στους έχοντες και κατέχοντες να αλωνίζουν, ώστε να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι.

Προσπαθούν να μας πείσουν πως κόπτονται για μας.   Πως νομοθετούν για το καλό μας.   Νομοθετούν, λένε, για να έχουμε εργασία – υγεία – παιδεία και δίχτυ κοινωνικού συστήματος.

Δυστυχώς όμως, οι εργαζόμενοι στο πετσί τους τα τελευταία χρόνια, το μόνο που έχουν αισθανθεί είναι μία ατελείωτη φτώχεια και εξαθλίωση μαζί με τον κατακερματισμό όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών θεσμών.

Και όμως συνεχίζουν!!!   Συνεχίζουν ν’ απαξιώνουν, να διαλύουν, να τσακίζουν ό,τι απέκτησαν οι Έλληνες εργαζόμενοι μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Έρχονται τώρα πάλι για άλλη μία φορά με ένα καινούργιο άδικο προϋπολογισμό, να συνθλίψουν ό,τι έχει απομείνει από τα τελευταία συντρίμμια του 5ετούς νεοφιλελεύθερου μνημονικού οδοστρωτήρα.

Συνεχίζουν αυτοί, Συνεχίζουμε όμως και εμείς.   Δεν μας απομένει άλλος δρόμος από τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ.   Έναν αγώνα αντίστασης απέναντι στις άδικες και αναποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 Είμαστε απέναντι στο πλαίσιο των κυβερνητικών πολιτικών που καταρρακώνουν τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων εργαζομένων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 27 Νοέμβρη ημέρα Γενικής απεργίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Πεδίου.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές όλων των εργαζομένων.

Με μία φωνή, με μία γροθιά ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να σταματήσει τις βάρβαρες, απάνθρωπες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.   Πολιτικές που κλέβουν τις ζωές και τα όνειρά μας.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε.   Θα συνεχίσουμε μέχρι την ανατροπή των πολιτικών της αδικίας.

ΟΛΟΙ στην Πλατεία Κλαυθμώνος την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:00.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στις 10:15.

......

Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου

 

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014


Χρειάζεται να δοθεί ΑΜΕΣΑ έκτακτο επαρκές κρατικό κονδύλι

Το συμπληρωματικό κονδύλι που υποσχέθηκε το Υπουργείο είναι πολύ μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η «κανονική» λειτουργία του νοσοκομείου.

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αναβληθούν ή να ακυρωθούν χειρουργεία, ενώ θα μεγαλώσουν οι ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά.

Αιτία είναι οι μεγάλες μειώσεις σε βασικά κονδύλια που έγιναν στον προϋπολογισμό για το 2014.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κονδύλια για φάρμακα μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. ευρώ (από 5,11 εκατ ευρώ το 2013 σε 3,88 εκατ. Ευρώ το 2014), τα κονδύλια για υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό κατά 1,4 εκατ. ευρώ (από 5,4 εκατ. ευρώ το 2013 σε 3,98 εκατ. ευρώ το 2014) και τα κονδύλια για αντιδραστήρια κατά 340.000 ευρώ (από 1,69 εκατ. ευρώ το 2013 σε 1,34 εκατ. ευρώ το 2014).

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 2015

Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκυβέρνηση μειώνουν τις κονδύλια για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων κατά 160 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, οι προϋπολογισμένες για το 2015 λειτουργικές δαπάνες (δηλαδή τα κονδύλια για φάρμακα, υλικά και υπηρεσίες) θα μειωθούν από 1610 εκατ. Ευρώ στα 1450 εκατ. ευρώ.

Σε πολλά νοσοκομεία, οι περικοπές θα οδηγήσουν σε αδυναμία να συνεχίσουν τη λειτουργία με τις σημερινές υπάρχουσες δομές και θα ανοίξει ο δρόμος για συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και διαθεσιμότητες.

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Αντιμετωπίζουν την περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί το κράτος. Θέλουν εμείς να πληρώνουμε για την Υγεία, για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και οι φαρμακοβιομήχανοι.

Θέλουν οι δημόσιες μονάδες υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό: Ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που τους υπηρετεί.

Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και την κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, για να πάψει η υγεία να είναι εμπόρευμα.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να δώσει νικηφόρα προοπτική στους αγώνες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: Ομόνοια στις 11 π.μ.
Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα στις 11 π.μ.

Διαβάστηκε 585 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:44

Άλλες Ειδήσεις