Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 10:47

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, προχώρησε η κυβέρνηση

  Αργά το βράδυ της Παρασκευής το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό.
Κρίθηκε καταχρηστική σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

  Την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, αποφάσισε η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους

 Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου, την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η απόφαση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και δόθηκε εντολή να παραμείνει ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο.

 Το βράδυ της Παρασκευής, το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένη να συνεχίσουν.

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πήρε την απόφαση να προχωρήσει άμεσα σε επιστράτευση των εργαζομένων, ώστε να δοθεί αυστηρό μήνυμα, σχετικά με τις διεκδικήσεις και άλλων ομάδων.

 Γεγονός είναι ότι το μέτρο της επιστράτευσης, χρησιμοποιείται πια με μεγάλη ευκολία, καθώς είναι ήδη επιστρατευμένοι οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι ναυτεργάτες και οι καθηγητές.

 

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 "Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

 

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

 

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει".

 
Ανακοίνωση του ΚΚΕ


«Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί» προσθέτει το ΚΚΕ.

 

«Θα συνεχιστεί η απεργία» υπογραμμίζουν από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ οι κ.κ. Παντελής Καραλευτέρης και Γιώργος Μπίτζας.

«Θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο, δηλαδή του προσωπικού ασφαλείας, για το οποίο κρίθηκε παράνομη η απεργία και θα συνεχίσουμε την απεργία» σημείωσε μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μπίτζας.

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 678 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 10:35

Άλλες Ειδήσεις