Τρίτη, Ιανουάριος 23, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

 

Καυτή Επικαιρότητα

Εκκίνηση στην κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορευματικού κέντρου στην Ελλάδα

Oι κατασκευαστικές εργασίες για την υλοποίηση της πρώτης φάσης, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, του εμ...

Όλη η αλήθεια για τη Μάνδρα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Ενώ τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη για τα 23 θύματα των πλημμυρών της Μάνδρας, σιγά σιγά ξετυλί...

Τα μεγάλα σχέδια των Κινέζων για το λιμάνι Ελευσίνας

Το ενδιαφέρον του Πεκίνου για το λιμάνι της Ελευσίνας καταγράφεται στο ελληνοκινεζικό μνημόνιο συνερ...

Η καταστροφική επιλογή του 2003 στη Δυτ. Αττική

  Άρθρο του Νίκου Μπελαβίλα καθηγητή ΕΜΠ, διευθυντή Εργαστηρίου Αστικού περιβάλλοντος

 • Εκκίνηση στην κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορευματικού κέντρου στην Ελλάδα

  Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 12:55
 • Όλη η αλήθεια για τη Μάνδρα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

  Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 22:10
 • ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 174 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

  Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 11:53
 • Τα μεγάλα σχέδια των Κινέζων για το λιμάνι Ελευσίνας

  Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 19:37
 • Η καταστροφική επιλογή του 2003 στη Δυτ. Αττική

  Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 22:26 

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 20:55

Σοβαρές ζημίες στις εργατικές κατοικίες στην παραλία Ελευσίνας

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Εργατικές Κατοικίες ενώ είναι έτοιμες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους δικαιούχους και στις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα κάποιοι βάνδαλοι να τις καταστρέφουν.

Μετά από αγώνες πολλών ετών το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας κατάφερε να υποδείξει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας χώρο στην παραλία Ελευσίνας ώστε να ανεγερθούν οικίες, που θα επίλυαν βασικές ανάγκες εργαζομένων της περιοχής στο θέμα της στέγασης.

Επιπλέον οι κατοικίες θα ήταν πολεοδομικά όμορφες και συμβατές για να αναδείξουν τον παραλιακό ιστό της πόλης μας.

Οι Εργατικές Κατοικίες ενώ είναι έτοιμες δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους δικαιούχους και στις οικογένειές τους.

Δυστυχώς έχουν ήδη περάσει 4 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα της κλήρωσης, και οι δικαιούχοι παραμένουν ακόμα και σήμερα στον αέρα.

Η αναλγησία της κυβέρνησης, η καθυστέρηση των εργασιών της αποχέτευσης και η παρέμβαση της επιτροπής παραλίας για την μη πολεοδόμηση της περιοχής προσφεύγοντας στο συμβούλιο της Επικρατείας, έχει δημιουργήσει ένα θολό και αβέβαιο τοπίο για τις 85 οικογένειες που αισθάνονται πλέον όμηροι.

Από την μια έχουν κερδίσει ένα σπίτι και από την άλλη δεν έχουν την δυνατότητα να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το κεραμίδι των εργατικών κατοικιών.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλοντας να δημιουργήσει έναν μοχλό πίεσης, κάλεσε τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών σε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο και δημιουργήθηκε μια Επιτροπή Εργατικών Κατοικιών «IRIS».

Η Επιτροπή Κατοικιών θα κινηθεί στην κατεύθυνση της πίεσης ώστε να ληφθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες οι αποφάσεις για την αμεσότερη παράδοση των εργατικών κατοικιών.

Έχει ζητηθεί μάλιστα ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο Παναγιωτόπουλο Νίκο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 10:30.

Επίσης θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο προάσπισης των καταστροφών και των λεηλασιών που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα στις Εργατικές Κατοικίες από παραβατικές ομάδες που ρημάζουν τις περιούσιες των εργαζομένων ανεμπόδιστες, χωρίς καμιά αρχή να αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης.   

Μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκανε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΙΡΙΣ» διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των κατοικιών.

 Έχουν  γίνει  ζημιές στις κατοικίες  που αφορούν σπασμένα τζάμια στις πόρτες εισόδου των κατοικιών σπασμένα πλακάκια στους εσωτερικούς χώρους παραβιασμένες πόρτες κουζίνας, σπασμένα ντουλάπια, σπασμένα είδη υγιεινής .

Επίσης έχουν γίνει σοβαρές ζημίες και στην περίφραξη που προστατεύουν τις κατοικίες με πεσμένες λαμαρίνες σπασμένα λουκέτα, με αποτέλεσμα την είσοδο οποιοιδήποτε άσχετου και μη δικαιούχου με τις κατοικίες.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πρέπει να μπει ένα τέλος στις λεηλασίες.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Κατοικιών Ελευσίνας «ΙΡΙΣ» θέλει να ενημερώσει τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών ότι θα λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Χαριλάου 28, κάθε Πέμπτη 6-8 μ.μ., τηλ. επικοινωνίας 2105546321.

 

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Παναγιωτόπουλο

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Κο Παναγιωτόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο του υφυπουργό κο Δημοσθένη Τουλκίδη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κος Παναγιώτης Λινάρδος, καθώς και μέλη της επιτροπής των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών.

Στον κύριο υφυπουργό αναλύσαμε το θέμα των κατοικιών διεξοδικά από τη στιγμή των κληρώσεων, αναφερθήκαμε στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των αποχετεύσεων, στην μη αποδέσμευση των κονδυλίων για τα έργα των κοινόχρηστων χώρων και τονίσαμε το θέμα του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή των κατοικιών.

Στην συνέχεια εκθέσαμε το πρόβλημα των λεηλασιών και των τριών (3) συγκροτημάτων των εργατικών κατοικιών μαζί με φωτογραφίες των καταστροφών. Τονίστηκε στον υφυπουργό η ανάγκη της άμεσης παραχώρησης των κατοικιών στους ίδιους τους δικαιούχους για την διασφάλιση των κατοικιών.

Ο κος υφυπουργός μετά την έκθεση των προβλημάτων ρώτησε τον Κo Αντιδήμαρχο πότε ολοκληρώνεται το έργο της αποχέτευσης και ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τον μήνα Ιούνιο θα ολοκληρωθεί το έργο. Έτσι, ο κος υφυπουργός απάντησε ότι με γνώμονα τον Ιούνιο ο Ο.Ε.Κ. θα πραγματοποιήσει την παράδοση των κατοικιών.

Στο τέλος της συνάντησης καταστήσαμε γνωστό στον κο υφυπουργό ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, των εξώδικων των κατοικιών για την μη πληρωμή των ενοικίων στους ιδιοκτήτες.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ο.Ε.Κ. για να του παρουσιάσει τις αποφάσεις αυτής της συνάντησης.

Διαβάστηκε 1477 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 19:58

Άλλες Ειδήσεις