Τρίτη, Οκτώβριος 23, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 08:49

Πως έμεινε ανάπηρος ο Σόιμπλε

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε δεν θεωρείται ιδιαίτερα συμπαθητική φιγούρα για τους Έλληνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 69χρονος γίνεται αντικείμενο σφοδρής κριτικής. Το 2003 είχε ανοίξει μέτωπο με την γερμανική αριστερά λόγω της υποστήριξης του, στον πόλεμο κατά του Ιράκ. 

 Σε συνέντευξή του στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” το 2007 με την ιδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών είχε προτείνει την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, προτείνοντας:

"προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και εκτελέσεις (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας".

 Μάλιστα είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της λειτουργίας του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. 

 Η 12η Οκτωβρίου 1990, ωστόσο έμελλε να είναι η μέρα που θα άλλαζε δια παντός τη ζωή του στελέχους της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). 

Η απόπειρα δολοφονίας

Κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην περιοχή Όπεναου κοντά στο Φράιμπουργκ σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας από τον Ντίτερ Κάουφμαν.

Ο τελευταίος, περίμενε καρτερικά να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Σόιμπλε, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, κάτι που έγινε έπειτα από 30 λεπτά.

Τη στιγμή της αποχώρησης του Γερμανού πολιτικού έβγαλε μέσα από την μαύρη δερμάτινη καπαρντίνα του ένα μικρό περίστροφο το οποίο είχε κλέψει από το ντουλάπι του κυνηγού πατέρα του. Από απόσταση αναπνοής πυροβόλησε τρεις φορές.

Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του. Η δεύτερη σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του. Ενστικτωδώς ο σωματοφύλακας του προσπάθησε να τον προστατέψει με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και εκείνος με τη σειρά του.

 Ο Σόιμπλε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών έμεινε παράλυτος και καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα! Ο δράστης της απόπειρας αποδείχθηκε ψυχοπαθής και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Κάουφμαν δικαιολόγησε την πράξη του ισχυριζόμενος πως ο Σόιμπλε ήταν σύμβολο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ήθελε να προκαλέσει ψυχολογικό αλλά και σωματικό τρόμο με την αποτρόπαια πράξη του.

Διαβάστηκε 1622 φορές

Άλλες Ειδήσεις