Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012 12:23

Από την Εξάρτηση προς τον δρόμο της Απεξάρτησης

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. To KEΘΕΑ απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με όλες τις μορφές εξάρτησης, όπως ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ, τζόγος και διαδίκτυο. Τελικός στόχος των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ δεν είναι μόνο η διακοπή της χρήσης αλλά και το κτίσιμο ενός νέου τρόπου ζωής με ισότιμη και παραγωγική συμμετοχή του ατόμου στην κοινωνία.

 Ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στην Ελευσίνα αποτελεί μέρος του δικτύου υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ και δραστηριοποιείται στην Δυτική Αττική. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε έφηβους και ενηλίκους χρήστες ουσιών, ανεξάρτητα από το βαθμό εμπλοκής του με τις ουσίες (πειραματισμός, περιστασιακή και συστηματική χρήση, εξάρτηση) καθώς και στις οικογένειές τους.

 Εάν σε αυτή τη φάση της ζωής σου, η ενασχόληση σου με τις ουσίες μπορεί να αποτελεί εμπόδιο σε ότι ονειρεύεσαι να χτίσεις στη ζωή σου, ρίσκαρε να γνωρίσεις ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της χρήσης και της εξάρτησης. Στόχος ενός αναγνωρισμένου προγράμματος απεξάρτησης δεν είναι μόνο η σωματική αποτοξίνωση αλλά και η ενίσχυση σου, ώστε να ενταχθείς ισότιμα στην κοινωνία και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για μια ζωή με ποιότητα και νόημα. Αρχικά, υποστηρίζεται η απόφαση σου για μείωση ή και αποχή από τις ουσίες. Κατά την διαδρομή σου στις διάφορες φάσεις του προγράμματος, γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα σου χωρίς να καταφεύγεις στη χρήση ουσιών, ανακαλύπτεις τις ικανότητες σου και κυρίως αποκτάς αυτοπεποίθηση. Και θυμήσου….κανείς άλλος δεν μπορεί να ζήσει τη ζωή σου…..μη χάνεις επεισόδια!!!

 Εάν είστε γονείς/συγγενείς/σύντροφοι και έχετε βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση είναι σημαντικό να αντιδράσετε με ψυχραιμία και όχι με πανικό. Η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να βρεθούν οι «ένοχοι» και να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε, οι παράγοντες που οδηγούν στη χρήση είναι πολλοί και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στην παρούσα φάση σημαντικό δεν είναι το ποιος φταίει αλλά το πώς θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Είναι χρήσιμο να απευθυνθείτε σε ένα από τα αναγνωρισμένα πρόγραμμα απεξάρτησης, όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα σας υποστηρίξουν δωρεάν, ώστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, προλαμβάνοντας την επιδείνωσή της. Μην ξεχνάτε πως η πορεία ενός ατόμου προς την εξάρτηση δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Με την κατάλληλη παρέμβαση η χρήση μπορεί να σταματήσει σε όλα τα στάδια. Σε αυτό η δική σας άμεση και ψύχραιμη αντίδραση παίζει πολύ βασικό ρόλο. Είσαστε εσείς οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή ενός ανθρώπου που χρειάζεται σε αυτή τη φάση να γίνεται «οδηγοί» στο δρόμο προς την απεξάρτηση.

 Η έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Ελευσίνας, ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με τον Δήμο Ελευσίνας, μια συνεργασία που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν και που χωρίς την έμπρακτη στήριξη του Δήμου δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να λειτουργήσει. Στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 17:00 στην οδό Ερμού 78 στην Ελευσίνα.

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΡΜΟΥ 78, ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΤΗΛ & FAX 210 5541810

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 1048 φορές

Άλλες Ειδήσεις