Τετάρτη, Σεπτέμβριος 19, 2018
logo
Όπου τρυπώνει, ξετρυπώνει...

  

Άκης

Άκης

 
 

Τα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί αναμένεται ότι θα συμβάλλουν περαιτέρω στην άνοδο του τουρισμού της Αθήνας αλλά και θα προκαλέσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων, βελτιώνοντας αισθητά και την εικόνα της κτηματαγοράς..

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 20:51

Στα άγνωστα καταφύγια της ΠΥΡΚΑΛ

Η είσοδος ενός από τα επτά εγκαταλελειμμένα καταφύγια της ΠΥΡΚΑΛ

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 19:58

ΛΑΣΚΕΙΑ 2018

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 19:53

Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Παπαγεωργίου

Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Παπαγεωργίου

Παρασκευή 14/09
Γήπεδο Μπάσκετ, Πλατεία Μαγούλας,
Είσοδος ελεύθερη,
Ώρα έναρξης: 20.30.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής.
Από τη μία, ο Χρήστος Θηβαίος με τον εξαιρετικό τελευταίο του δίσκο «Σιδερένιο νησί», χιλιάδες ώρες σκηνικής πτήσης και ρεπερτόριο αξιοζήλευτο κι από την άλλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που συζητήθηκε για τις ξεχωριστές εμφανίσεις της, δημιουργούν ένα δυσεύρετο αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο που παράγεται από την Τέχνη τους και τον σεβασμό στον ακροατή.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι επί χρόνια συνεργάτες τους Μάξιμος Δράκος - πιάνο, Σταύρος Ρουμελιώτης - κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος - τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος - κοντραμπάσο.

Πρόταση εξαγοράς και των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της χώρας, των ναυπηγείων Ελευσίνας και ναυπηγείων Σκαραμαγκά, (ΕΝΑΕ) διατύπωσε επισήμως προς την κυβέρνηση η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards.

 

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 10:13

West Attica Basket League ‎ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019

ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΑ. ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9/2018 18:30 μμ ΣΤΟ BAR-CAFE ΚΥΚΕΩΝ , Σ. ΓΚΙΟΚΑ 2 ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 10:04

Έκθεση φωτογραφίας

Το τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας, αξιολογώντας την σημασία της τέχνης της φωτογραφίας, δημιούργησε το εργαστήρι φωτογραφίας και προβάλλει το έργο των σπουδαστών και του δασκάλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 10:03

«Ημέρα μέτρησης οστικής πυκνότητας»

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και με την ευγενική υποστήριξη της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, διοργανώνουν ημέρα μέτρησης οστικής πυκνότητας την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018 από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, στο «ΣΤΕΚΙ» του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, Παγκάλου και Κίμωνος 11, Ελευσίνα.
Οι έλεγχοι και οι μετρήσεις αφορούν άντρες και γυναίκες, των 3 παραρτημάτων των ΚΑΠΗ, του Δήμου Ελευσίνας.
Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από τον γιατρό κ. Ζαχαρίου Στέργιο.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΚΑΠΗ για την συμμετοχή σας.

Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας προσκαλεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8 μ.μ. στον κήπο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ελευσίνας σε συζήτηση που θα διεξαχθεί ανάμεσα στον καλλιτέχνη Ελευθέριο Κεχαγιόγλου και τον Δήμαρχο της Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Τζένης Τσιροπούλου.

H συζήτηση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης», σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Eλλάδος. Αποτελεί μια ασυνήθιστη δράση αναζήτησης, που δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν ένας αιρετός και ένας Γάλλος καλλιτέχνης-τεχνίτης και να συζητήσουν για την πόλη, είτε ως κάτοικοι, είτε ως επισκέπτες.
Το 2018 οι διερευνητικές αποστολές του προγράμματος «Ένας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης» θα πραγματοποιηθούν εκτός από την Ελευσίνα, στην Κρήτη και στη Ρόδο. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά χωρίς διερμηνεία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Facebook event: bit.ly/2oOiAhB

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:59

«Η Ώρα της Γης»Αγαπητοί αναγνώστες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας με θέμα «Η ώρα της γης», τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο ρολόι Ασπροπυργου.
Θα συμμετέχουμε δύο εικαστικοί (Σοφία Μπόμπολη και Θεανώ Καμπόλη) και μια φωτογράφος (Μαρία Κουμπάρδα).
Θα χαρούμε να σας δούμε και να σας ξεναγήσουμε στην «ώρα της γης» με μια άλλη οπτική γωνιά που σίγουρα όλοι την επιδιώκουμε!

Σας παραθέτουμε και ένα απόσπασμα που έγραψε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης (1896-1928) στα «Τελευταία ποιήματα με τίτλο Αισιοδοξία»:

Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου.Ας υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση μ’ αυτοκρατορικήν εξάρτηση πρωινού θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ’ ουρανο και με τον ήλιον όπου θα τα διαπεράσει.
Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει από εκατό δρόμους στα όρια της σιγής, κι ας τραγουδήσουμε, το τραγούδι να μοιάσει νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής — τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης, και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάσει.

Σελίδα 1 από 212

Άλλες Ειδήσεις